Pieter Weeda

Vanuit mijn beroep als fysiotherapeut heb ik kennis gemaakt met het vak osteopathie. Dat de osteopathie tracht achter de oorzaak van de klacht te komen en dat als ingang van de behandeling te nemen sprak mij erg aan.

Aan de IAO (International Academy of Osteopathie) te Gent/Zeist heb ik de 5-jarige opleiding voor osteopathie gevolgd. De studie is bekroond met een afstudeerproject (thesis), een onderzoek naar de invloed van een osteopatische behandeling bij volwassenen op de omvang van de middelomtrek. Maar nog belangrijker bleek de invloed (lees verbetering) op allerhande darm- en verteringsklachten.

Kinderosteopathie: Osteopathie bij baby's en kinderen

In 2013 heb ik de 2 jarige opleiding  "Osteopathie in de Pediatrie" te Gent afgerond. Dit is een opleiding die specifiek gericht is op het behandelen van baby's en kinderen. Zie voor een overzicht van aandoeningen onder het menu klachten/indicatie bij kinderen/baby's.

Getuigschrift Osteopathie pediatrie

In 2020 heb ik de OERsterk Coach opleiding van Richard de Leth afgerond. Hierdoor kan ik je gerichter en gefundeerde leefstijl adviezen geven. Dit kan zijn op het gebied van ontspanning, voeding, beweging (of juist gebrek eraan) en je mindset. De cirkel sluit zich hiermee.  De flexibiliteit (lees weerbaarheid) beïnvloeden op lichamelijk, fysiologisch en mentaal vlak vanuit een osteopatische behandeling met oersterke leefstijladviezen.