Pieter Weeda

Vanuit mijn beroep als fysiotherapeut heb ik kennis gemaakt met het vak osteopathie. Dat de osteopathie tracht achter andere verbanden (lees bewegingsverlies of verhoogde spanning van lichaamsstructuren) met de klacht te komen en dat als uitgangspunt van de behandeling te nemen sprak mij erg aan. Het maakt dat je breder moet kijken en onderzoeken dan alleen het klachtengebied van de patiënt.

Aan de IAO (International Academy of Osteopathie) te Gent/Zeist heb ik de 5-jarige opleiding voor osteopathie gevolgd. De studie is bekroond met een afstudeerproject (thesis), een onderzoek naar de invloed van een osteopatische behandeling bij volwassenen op de omvang van de middelomtrek. Maar nog belangrijker bleek de invloed (lees verbetering) op allerhande darm- en verteringsklachten.

Kinderosteopathie: Osteopathie bij baby's en kinderen

In 2013 heb ik de 2 jarige opleiding  "Osteopathie in de Pediatrie" te Gent afgerond. Dit is een opleiding die specifiek gericht is op het behandelen van baby's en kinderen. Vooral het behandelen van baby's vind ik erg dankbaar. Er is veelal in relatief korte tijd veel verbetering te behalen. Zie voor een overzicht van aandoeningen onder het menu klachten/indicatie bij kinderen/baby's.

Getuigschrift Osteopathie pediatrie

In 2020 heb ik de OERsterk Coach opleiding van Richard de Leth afgerond. Hierdoor kan ik je gerichter en gefundeerde leefstijl adviezen geven. Dit kan zijn op het gebied van ontspanning, voeding, beweging (of juist gebrek eraan) en je mindset. De cirkel sluit zich hiermee.  De flexibiliteit (lees weerbaarheid) beïnvloeden op lichamelijk, fysiologisch en mentaal vlak vanuit een osteopatische behandeling met oersterke leefstijladviezen.